Asperges met truffelmayonaise

Asperges met truffelmayonaise is een nieuwe variant. Normaal worden asperges, achterham en gekookt ei vaak geserveerd met gesmolten boter. De combinate met een zelfgemaakte truffelmayonaisebrengt dit gerecht naar een heel ander niveau.
Je zet dit klassieke Hollandse gerecht binnen 25 minuten op tafel. Gerserveerd met krielaardappeltjes heb je een restaurant waardig gerecht.

Wat is er zo lekker aan asperges?

Als asperges in het seizoen en dat duurt nooit zo lang zie je ze overal verschijnen in de restaurants die seizoensgebonden koken. Asperges zijn gezond en erg lekker. Wist je trouwens dat er naast witte asperges, ookwel het witte goud genoemt ook groene asperges zijn die je wel het hele jaar door kunt krijgen.

Op zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

12 oktober, 2020

Asperges met gekookt ei, achterham en truffelmayonaise recept

8 Ingrediënten
20 Minuten
750 Calorieën

01.

Breng ongeveer 6 liter water snel aan de kook in een afgedekte pan die groot genoeg is voor de asperges. Snijd het onderste gedeelte - meestal ongeveer 2,5 tot 5 cm van de asperges af met een scherp mes.

02.

Schil je asperges totdat je het het zachtere vruchtvlees bereikt. Soms moet je wat meer moeite doen omdat de verse asperges wat houteriger en harder zijn.

Pro-Tip: Als de asperges dunner zijn dan 1/2-inch, gebruik dan een dunschiller en schil de asperges vanaf de basis van de punt en schil ze helemaal tot aan de basis.

03.

Kook de aperges in 5 (voor dunne asperges) tot 12 minuten (voor dikkere) klaar, giet ze af en dompel in koud ijs water. Laat ze daarna goed uitlekken en dep eventueel even droog.

04.

Leg de koude asperges op een bord. Besprenkel met de extra virgin olijfolie, peper en zout. Verkuimel de eierenboven de asperges en drapeer de achterham eroverheen.

05.

Als laatste giet je de helft van je zelfgemaakte truffelmayoniase eroverheen en de rest naast de asperges. EET SMAKELIJK.

IngrediëntenOp zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

Volg onze Instragram