Geitenkaas burger met Truffelmayonaise

Geitenkaas gevulde burgers met geroosterde knoflook truffelolie mayonaise is een Frans geinspireerde gastronomische burger die vol van smaak is.
Romig en onderscheidend van smaak, geitenkaas is een zuivelproduct dat over de hele wereld wordt genoten. Je zet deze smaakbom in zo'n 25 minuten op tafel.

Wat is er bijzonder aan geitenkaas?

Geitenkaas is er in een breed scala aan smaken en texturen, van zachte en smeerbare verse kaas tot zoute, kruimelige oude kaas. Hoewel het is gemaakt met hetzelfde coagulatie- en scheidingsproces als kaas gemaakt van koemelk, verschilt geitenkaas in voedingsstoffen. Bovendien wordt geitenkaas anders verteerd dan koemelk en is het een hypoallergeen alternatief voor mensen die allergisch zijn voor kaas gemaakt van koemelk.

Op zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

12 oktober, 2020

Burgers met geitenkaasvulling en geroosterde knoflook truffelmayonaise recept

13 Ingrediënten
25 Minuten
1020 Calorieën

01.

Vorm 4 vlees pasteitjes van het Angus rundvlees en plaats in het midden minimaal 30gr van de gekruide geitenkaas. Pak de helft van je boter en leg dat op de geitenkaas. Plaats er vervolgens een andere burger bovenop en sluit de burgers af, zodat de inhoud rondom verpakt is.

02.

Gril je burgers in een hete pan voor ongeveer 3-4 minuten, afhankelijk van de dikte, aan iedere kant. Een interne temperatuur van 75 °C (170 °F) geeft een mooie gegaarde burger en goed gesmolten kaas.

Pro-Tip: Je kunt de geitenkaas burgers ook de avond ervoor maken en vervolgens een nacht afgedekt in de koelkast laten. Dan stijven ze wat meer op en vallen ze niet snel uit elkaar bij het bakken.

03.

Verhit de rozemarijn-olijfolie in een bakpan en voeg de champions toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de wijn en suiker toe. Roer alles goed door en breng het aan de kook.

04.

Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie en de geroosterde knoflook. Deze combinatie geeft nog meer smaak dan een "gewone" truffelmayonaise al zou doen.

05.

Bouw je geitenkaas gevulde burger op met alle ingredienten en EET SMAKELIJK.

IngrediëntenOp zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

Volg onze Instragram