Lamsburger met truffelmayonaise

Dit Lamsburger met truffelmayonaise gerecht is een heerlijke smaakvolle combinatie van truffel, lamsvlees, aubergine en rode ui. Het heeft een mediterraans karakter.
Lamsburger met truffelmayonaise zet je op tafel in 15 minuten. Een Grieks georiënteerde salade met bijvoorbeeld fetta-kaas gaat heel goed samen met het kruidige vlees.

Waarom zijn lamsburgers zo goed?

Funky, mineralig, zoet en druipend van het sap, lamsvlees is op zichzelf al smaakvol genoeg dat je er niets aan hoeft toe te voegen om een ​​geweldige burgerervaring te hebben. Lamsvlees zit bovendien boordevol met eiwitten en is een gezond alternatief voor rundvlees.

Op zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

13 oktober, 2020

Lamsburger met truffelmayonaise recept

12 Ingrediënten
15 Minuten
420 Calorieën

01.

Snijd de aubergine in lange plakken en zet apart. Schil de rode ui en snij in dunne plakjes. Scheur wat slablaadjes in stukjes, spoel ze af en droog ze. Verhit de gril pan tot hij erg heet is. Smeer de lamsburgers aan beide kanten in met wat olijfolie.

02.

Als de gril pan heet genoeg is, gril je de hamburgers ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Haal de hamburgers uit de pan en houd ze warm.

Pro-Tip: Laat je burgers met rust als je ze bakt. Bak ze aan 1 zijde, flip ze, en blijf weer van je burgers af, voor het sappigste resultaat.

03.

Bestrijk de plakjes aubergine ook met olijfolie en gril ze ongeveer 1 à 2 minuten aan beide kanten, afhankelijk van de dikte van de plakjes. Haal de aubergine uit de grillpan en breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakjes rode ui toe en bak de plakjes rode ui een paar minuten, alles in dezelfde pan.

04.

Snijd ondertussen de bolletjes doormidden en verdeel de slablaadjes over de bolletjes. PLAATS de lamsburger erop, dan de gegrilde aubergineplakken, de gekookte rode ui-plakjes, truffelmayonaise en werk af met de andere helft van het burgerbroodje.

05.

Geniet van deze heerlijke combinatie van truffel, lam, aubergine en rode ui! EET SMAKELIJK.

IngrediëntenOp zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

Volg onze Instragram