Geroosterde schelvis medaillons met truffelmayonaise

Het geweldige aan dit recept is dat je de schelvis niet hoeft te ontdooien voor gebruik. Het is een eenvoudig gerecht dat snel te bereiden is. Natuurlijk geserveerd met een heerlijke truffelmayonaise.
In je mise-en-place de vakterm bij het koken voor de voorbereiding kun je namelijk je eieren koken en tegelijkertijd de spinazie blancheren.

Wat zijn schelvis medaillons?

Schelvis medaillons worden gemaakt van de schelvis ook bekend onder de naam haddock. De vis lijkt qua smaak op een kabeljauw maar is wat zachter van aard.

Op zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

14 oktober, 2020

Geroosterde schelvismedaillons met truffelmayonaise recept

7 Ingrediënten
35 Minuten
150 Calorieën

01.

Verwarm je oven voor op 110°C (230°F) en kook je eieren.

02.

Blancheer de spinazie even in ruim kokend water, 30 seconden is wel lang genoeg.

Pro-Tip: Dek de 1e helft van het bakken de ovenschaal af met aluminium folie, daarna verwijderen voor een mooi bruin resultaat.

03.

Giet de spinazie af en dompel in koud water en laat het goed uitlekken. Schik de spinazie vervolgens in een glazen ovenschaal, leg de verse of bevroren spinazie er boven op en breng op smaak met zout en ciroensap. Leg daarna de in plakjes gesneden hardgekookte eieren erop en bedek met mayonaise en kaas.

04.

Haal de ovenschaal na 25 minuten uit de oven. Check even voor de gaarheid. Indien goed bevonden bestrooi ze direct met de Parmazaanse kaas, besprenkel met truffelolie en serveer met een heerlijke truffelmayonaise.

05.

EET SMAKELIJK.

IngrediëntenOp zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

Volg onze Instragram