Parmezaanse truffelfrietjes gebakken in eendenvet met truffelmayonaise

Deze Parmezaanse truffelfrietjes zijn super eenvoudig zelf te maken in slechts 30 minuten en worden geserveerd met een heerlijke truffelmayonaise.
De truffelkruiden geven de friet deze absoluut geweldige aardse smaak en het eendenvet.. Oh dat heerlijke, vol van smaak, eendenvet maakt de frietjes knapperig, terwijl de Parmezaanse kaas de perfecte hoeveelheid umami-smaak toevoegt.

Wat zijn truffelfrietjes?

Truffelfrietjes zijn dun gesneden frietjes (zoals kleine frietjes) gebakken of gebakken tot ze krokant zijn, vervolgens besprenkeld met truffelolie of bestrooid met truffelkruiden. Ze worden vaak ook bestrooid met Parmezaanse kaas en andere smaakmakers. Het lekkerste zijn natuurlijk eigen gemaakte frietjes maar frietjes van uit het diepvriesvak werken natuurlijk ook.

Op zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

10 oktober, 2020

Parmezaanse truffelfrietjes met truffelmayonaise

9 Ingrediënten
30 Minuten
200 Calorieën

01.

Verwarm je oven voor op 220°C (425°F) voor zelfgesneden friet of volg de instructie op de verpakking van je diepvries frietjes.

02.

Verdeel de frietjes over een bakplaat. Besprenkel ze met gesmolten eendenvet, zout en truffelkruiden. Hussel de frietjes door elkaar, zodat ze allemaal een laagje te geven (coaten).

Pro-Tip: Gebruik bakpapier voor een mooier resultaat en zodat je bakplaat na het bakken veel makkelijker schoon te maken is.

03.

Bak de gecoate frietjes in ongeveer 25 minuten klaar. Halverwege even de frietjes omhusselen voor een optimaal en gelijkmatig bakresultaat.

04.

Haal ze na 25 minuten uit de oven. Proef er even eentje voor de gaarheid. Indien goed bevonden bestrooi ze direct met de Parmazaanse kaas, besprenkel met truffelolie en serveer met een heerlijke truffelmayonaise.

05.

EET SMAKELIJK.

IngrediëntenOp zoek naar meer fantastisch lekkere gerechten en informatie, neem dan eens een kijkje bij:

Volg onze Instragram